Директор Дніпропетровського регіонального управління Держмолодьжитла прийняв участь у Засіданні Регіональної платформи з вироблення політики в сфері місцевого самоврядування на тему: « Формування місцевих бюджетів. Бюджетна децентралізація» в м. Дніпро

В останній день жовтня в Обласній адміністрації міста Дніпро відбулася регіональна нарада Асоціації міст України, в якій взяли участь більше 20-ти голів міст Дніпропетровської області та новообраних очільників об’єднаних територіальних громад в тому числі і  голова м. Кам’янське - Білоусов Андрій Леонідович, голова м. Павлоград – Вершина Анатолій Олексійович, голова м. Новомосковськ – Горошко Сергій Григорович.

Завдяки проведеній в країні децентралізації велика частина податків, залишаються місцевим громадам, а це суттєво збільшує місцеві бюджети і потребує ефективного використання таких надходжень. 

Як було зазначено доповідачами на нараді, з прийняттям нових законів про освіту та медицину були внесені певні зміни у бюджетний кодекс, що тепер потрібно врахувати в роботі. Також було розглянуто ще ряд питань щодо розвитку регіону.

Особливу увагу на нараді приділили темі проблем молоді, адже сьогодні молоді сім'ї потребують підтримки з боку держави та органів місцевого самоврядування. Кількість молоді, яка щороку покидає країну та виїжджає за кордон все більшає. Тому одним з дієвих механізмів втримати молодь та забезпечити її майбутнє це - впровадження саме регіональних та місцевих програм пільгового кредитування житлового будівництва.

На нараді було запропоновано до прийняття, як на обласному рівні, так і на місцях, місцевих комплексних програм із забезпечення молоді житлом на 2018- 2020 роки. Такі програми сприятимуть забезпеченню молоді житлом, розвитку соціальної та економічної сфери, зокрема, будівельної та суміжних до неї галузей.

Учасники наради висловили підтримку проголошеній ідеї розробки таких програм. Наразі можливості та перспективи дій за такою програмою активно обговорюються, тож робота по підготовці подібних програм розпочато, ймовірно, до кінця року можна очікувати прийняття обласної програми.