До уваги інвесторів будівництва об'єкту у сел.Дослідне вул.Наукова 54а (третя черга)

Протокол
робочої наради щодо підключення водопостачання до житлового будинку, який знаходиться за адресою Дніпропетровська область, Дніпропетровський р-н., с. Дослідне, вул. Наукова 54а (друга та третя черга будівництва)

м. Дніпро                                             29.08.2018 р.

Присутні:

Голова правління Держмолодьжитла Комнатний С.О., перший заступник голови правління Держмолодьжитла Левченко Е.Б., директор Дніпропетровського регіонального управління Стрєльніков Є.А.,

Секретар зборів: Ніжніковська Т.В.

Запрошені:директор ДП "Дослідне господарство "Дніпро" ДУ ІЗК НААНУ" – Хорішко С.А., директор ТОВ "Строй-Експарес" Крисько, В.В., головний інженер КП "Дніпрводоканал" Рескаленко Ю.В., заступник начальника департаменту житлово-комунального господарства Дніпропетровської облдержадміністрації Медведевський Є.Л.

Порядок денний зборів:

1. Умови підключення до водопостачання та водовідведення житлового будинку, який знаходиться за адресою с. Дослідне, вул. Наукова, 54А (друга та третя черга будівництва) на які може погодитися директор ДП "Дослідне господарство "Дніпро" ДУ ІЗК НААНУ" Хорішко С.А., директором ТОВ "Строй-Експрес" Крісько В.В. та представниками Держ­молодьжитла.

2. Вирішення питання яким чином буде опалюватись будинок та розробка плану підключення дому до системи опалення.

3. Здача житлового будинку, який знаходиться за адресою с. Дослідне, вул. Наукова, 54А (третя черга) в експлуатацію.

Слухали: заступника голови правління Держмолодьжитла Левченко Е.Б.  щодо питання по підключенню водопостачання та водовідведенню, та відповіді юридичного управління облдержадміністрації на лист Держмолодьжитла, що на сьогоднішній день по результатам проведеної робочої наради є домовленість виконання заміни аварійної частини мережі в с. Дослідному та проведенні розмежувальних мереж, на сьогодні є розпорядження облдержадміністрації щодо таких робіт, с. Дослідному рекомендовано отримати ліцензію на представлення послуг водопостачання. Про попередні домовленості між Дослідним господарством Дніпро Державної академії аграрних наук України (далі – Дослідне господарство "Дніпро"), Держмолодьжитлом та ТОВ "Строй-експрес" (далі – Забудовник) щодо передачі трьох квартир та 750 тис.грн. в якості розрахунку за підключення до водопровідної та водовідвідної мережі. Також виникає питання чи впливає факт ремонту водопровідної мережі на підключення до неї Об’єкта, згідно отриманої інформації з листів від Дніпропетровської облдержадміністрації.

Доповідав: директор Дослідного господарства "Дніпро" Хорішко С.А. повідомив, що водопровідні мережі с. Дослідного зараз знаходяться на балансі Дослідного господарства "Дніпро". На сьогоднішній день ведеться відновлення потужності води по всьому с. Дослідному, та це не вливає на можливість підключення Об’єкту до водопостачання. Налаштований на перемовини з керівництвом Держмолодьжитла та підрядником будівництва щодо подальших дій, умов та співпраці задля подальшого підключення будинку до мережі водопостачання та водовідведення. Щодо запропонованих трьох квартир згідний, за умови підтвердження юридичної чистоти по цим квартирам та належного оформлення документально.

Слухали: голову правління Держмолодьжитла Комнатного С.О. щодо того, що Держмолодьжитло зацікавлене в тому , щоб як скоріше вирішити проблему, яку створили  попереднє керівництво Дніпропетровського РУ та керівництво ТОВ "Центр молодіжного будівництва" (далі – ТОВ "ЦМБ"), з метою попередження можливих негативних наслідків та  вжиття заходів щодо захисту законних інтересів громадян-інвесторів та економічних інтересів Держави, були направленні звернення до  органів прокуратури та національної поліції. На сьогодні відкрите кримінальне провадження  № 12015040000000452 від 14.05.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.191  ч. 3 КК України за фактом привласнення грошових коштів посадовими особами Дніпропетровського РУ та ТОВ "ЦМБ" при будівництві житлового будинку. Проводиться досудове розслідування.

   А також на виконання попередньої наради щодо  розірвання договорів з ТОВ "ЦМБ", листом від 02.05.2018 № 02 04/238  було направлено повідомлення ТОВ "ЦМБ" про припинення договірних відносин та передано в суд позов про розірвання договору, в якій представник інвесторів зможе взяти участь як третя особа, в чому Держмолодьжитло зацікавлено.

Слухали: директора Дніпропетровського регіонального управління Держмолодь­житла Стрєльнікова Є.А. щодо повторно поданої до суду справи про правопорушення допущені попереднім керівництвом Дніпропетровського регіонального управління Держмолодьжитла, яка зареєстрована за № 904/3866/18 та призначено суддю Петренко І.В.

Слухали: головного інженера КП "Дніпроводоканал" Рескаленка Ю.В. щодо відсутності технічних проблем з приєднання будинків до мереж водопостачання КП "Дніпроводоканал", проте наявності інших проблем, які заважають цьому.

Доповідав: директор Дослідного господарства "Дніпро" Хорішко С.А. першим питанням для забезпечення водопостачання будинків є нормалізація тиску. Другим – узгодження тарифу. Третім – питання притягнення винних осіб, внаслідок дій яких виникла ця проблема, до відповідальності.

Слухали: головного інженера КП "Дніпроводоканал" Рескаленка Ю.В. у вересні ми плануємо завершити роботи, матеріали та роботи оплачені, але ми не можемо перевірити та забезпечити тиск води по всьому периметру с. Дослідного, ми можемо гарантувати напругу лише в точках контролю. Гадаю що завершення робіт можливе ще до 01.10.2018, проте може і не бути належного тиску, оскільки розрахунків балансоутримувачем не робилось.

Доповідав: директор Дослідного господарства "Дніпро" Хорішко С.А. за домовленістю  із керівництвом Держмолодьжитла  та ТОВ "Строй-експрес"  було прийнято  рішення, що за результатами врізки води (щоб закільцювати с. Дослідне)  та питанні нормалізації тиску води, передачі трьох квартир (№ 10 в другій черзі, № 19 і № 25 в третій черзі) та 750 тис.грн., в якості розрахунку за підключення до водопровідної та водовідвідної мережі,  підключення ваших будинків буде вирішено позитивно.

Вирішили:

1. Директору Дніпропетровського РУ скласти план заходів разом з ініціативною групою та  ТОВ "Строй-експрес" по забезпеченню завершення будівництва житлового будинку за будівельною адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дослідне, вул. Наукова, буд. 54А (третя черга будівництва) до 21 вересня 2018 року.

2. Провести засідання інвесторів житлового будинку за будівельною адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дослідне, вул. Наукова, буд. 54А (третя черга будівництва) , з метою вирішення питання щодо опалювання (газове або електричне), скласти погоджувальні акти з кожним інвестором до 21 вересня 2018 року.

3. На підставі рішення інвесторів, щодо опалювання, разом з ТОВ "Строй-експрес" провести коригування проектно-кошторисної документації, до 20 жовтня 2018 року.

4. З метою виявлення вільних житлових та нежитлових приміщень за будівельною адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дослідне, вул. Наукова, буд. 54А (третя черга будівництва) провести суцільну перевірку  інвесторів, з укладанням актів, додатком до яких повинні бути копії документів, підтверджуючих їх право на отримання житла або нежитлових приміщень у власність, до 21 вересня 2018 року.

5. Директору Дніпропетровського РУ разом з ТОВ "Строй-експрес" підрахувати остаточну суму фінансування на добудову житлового будинку за будівельною адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дослідне, вул. Наукова, буд. 54А (третя черга будівництва) та визначитись з джерелом цього фінансування (за рахунок реалізації вільних площ, додаткових внесків інвесторів тощо), у тому числі провести розрахунки і по другій черзі, з метою завершення будівництва і придатності будинку до експлуатації, до 01 жовтня 2018 року,

6. Директору Дніпропетровського РУ забезпечити виконання рішень протокольних доручень робочих нарад з інвесторами, які відбулись 03.05.2018, 23.05.2018, згідно узгоджених термінів але не пізніше  01 листопада 2018 року.

7. Директору Дніпропетровського РУ контролювати  виконання рішень протокольних доручень виїзних нарад щодо забезпечення водопостачання с. Дослідного Дніпровського району, які проходять під голуванням керівництва департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, згідно узгоджених термінів. Надавати копії протоколів вищезазначених нарад до Держмолодьжитла.

8. Директору Дніпропетровського РУ роз’яснити громадянам, які інвестували кошти у будівництво Об’єкта, що на правовідносини між будівельною компанією та громадянами щодо будівництва житла для власних потреб поширюється дія Закону України «Про захист прав споживачів» (далі – Закон), який  містить значно більше гарантій прав споживачів під час отримання послуг порівняно з іншими спеціальними законами. Наприклад, ч. 5 ст. 10 Закону встановлена пеня у розмірі 3 % вартості роботи (послуги) за кожен день (кожну годину, якщо тривалість виконання визначено у годинах) у разі коли виконавець не може виконати (прострочує виконання) роботу (надання послуги) згідно з договором; коли ж вартість роботи (послуги) не визначено, виконавець сплачує споживачеві неустойку в розмірі 3 % загальної вартості замовлення (при цьому сплата виконавцем неустойки (пені), встановленої в разі невиконання, прострочення виконання або іншого неналежного виконання зобов'язання, не звільняє його від виконання зобов'язання в натурі). Також, згідно із  ч. 3 ст. 10 Закону споживачі звільняються від сплати судового збору за позовами, що пов'язані з порушенням їх прав. Отже, за подання позову до забудовника Об’єкта сплачувати судовий збір не потрібно, до 21 вересня 2018 року.

9. Запропонувати інвесторам, взяти участь, як третя особа, у судовому процесі  щодо розірвання договору про часткову  передачу функцій замовника між Дніпропетровським РУ  та ТОВ "ЦМБ", до 21 вересня 2018 року.  

10. Взяти до уваги погодження між ДП "Дослідне господарство "Дніпро" ДУ ІЗК НААНУ", Дніпропетровським РУ та ТОВ "Строй-Експрес" вартості підключення до мереж водозабезпечення та водовідведення житлових багатоквартирних будинків за будівельною адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дослідне, вул. Наукова, буд. 54А,Б (друга і третя черги будівництва) за 3 квартири (№ 10 в другій черзі, № 19 та № 25 в третій черзі) та грошові кошти в розмірі 750 тис.грн. та підписати договір до 01 жовтня 2018 року.