УВАГА!!! ЗМІНА УМОВ ПРИДБАННЯ ЖИТЛА ЗА ПРОГРАМОЮ «ЖИТЛОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ»

Повідомляємо, що Держмолодьжитлом, за погодженням з консультантами IPC, у період дії в Україні воєнного стану, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року №2102-IX,  змінені умови придбання житла та подання  Заяви про намір отримати кредит.

1. Заяву про намір отримати кредит можна подати під час особистого звернення до будь-якого регіонального управління Держмолодьжитла, обов’язково зазначивши адміністративно-територіальну одиницю, в межах якої маєте намір придбати житло, або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг (Портал «Дія»), при цьому врахувати/обрати ту адміністративно-територіальну одиницю, в межах якої маєте намір обрати житло.

2. Житло, на придбання якого можуть бути спрямовані кредитні кошти, НЕ ПОВИННЕ ЗНАХОДИТИСЬ на території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), або на території, визнаній в умовах воєнного стану тимчасово окупованою рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеним у дію указом Президента України.

З таким переліком Ви можете ознайомитися на сайті Мінреінтеграції за посиланням https://minre.gov.ua/tags/perelik (перелік затверджено наказом Мінреінтеграції від 25.04.2022р. №75 зі змінами, він регулярно актуалізується).

3. Громадяни, які раніше подали заяви та включені як кандидати до реєстру на сайті Держмолодьжитла, та за результатами дев’ятого рандомного відбору стануть переможцями, будуть мати можливість  змінити   регіон придбання житла.

Така заміна буде відбуватися на підставі звернення переможця  до  регіонального управління Держмолодьжитла за адміністративно-територіальною одиницею, в межах якої переможець має намір придбати  житло з врахуванням п.2 цього оголошення.

4. Переможцю для подання документів, необхідних для отримання кредиту, буде надано 30 календарних днів з моменту повідомлення його про необхідність подання  документів.

З переліком документів, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ПЕРЕМОЖЦЯМИ для отримання пільгового іпотечного кредиту на придбання житла, можна ознайомитись  за посиланням https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlia-vpo-kfw/dokumenty-dlia-otrymannia-kredytu.

ВАЖЛИВО!!!

З метою актуалізації даних в реєстрі, Держмолодьжитло просить кандидатів, зареєстрованих в реєстрі, які :

  • не мають можливості (відсутні кошти власного внеску) або бажання придбати житло;
  • втратили свою платоспроможність;
  • мають граничний передпенсійний вік,

подати заяву про виключення з реєстру.

Подати таку заяву можна до будь-якого регіонального управління Держмолодьжитла або в електронному вигляді, направивши її фото або скан на адресу fond@molod-kredit.gov.ua  

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що кандидати, які подали заяву про виключення з реєстру, можуть повторно зареєструватися в реєстрі, при цьому попередній індивідуальний номер кандидата в реєстрі не зберігається.